Крилатий щит України

 

 На передодні Дня Повітряних Сил Збройних Сил України, бібліотекарі долучилися до свята, провели з дітьми майстер-клас по виготовленню літачків в техніці орігамі, запустили літаки зі словами привітання « Вітаюмо!!!» для тих, хто так чи інакше пов’язує своє життя з Повітряними Силами Збройних Сил України, відзначають своє професійне свято, що носить назву «День Повітряних Сил Збройних Сил України» на підставі Указу Президента України № 579/2007 від 27-го червня 2007 року щорічно, починаючи з 2007 року в перший неділю серпня. 
 Цей рід військ з’явився на території України у 1917 році. А з 1930 року в Харкові, Полтаві, Чугуєві, Києві, Чернігові та Луганську почали відкриватися вищі навчальні заклади, в яких велась підготовка льотчиків та інших фахівців повітряної оборони.
 На озброєнні України зараз перебувають сучасні літаки, вертольоти, зенітні ракетні комплекси. Також до складу Повітряних Сил включені радіотехнічні та інженерні війська, розвідувальні частини, загони спеціального призначення протиповітряної оборони.
  Метою свята є привернення уваги суспільства до необхідності розвитку Збройних сил, зокрема їх повітряних підрозділів, у зв’язку з тривалою російською агресією.
  Подяка та низький уклін за захист неба над Україною! Слава Повітряним Силам України!



Коментарі