Читайте, і нехай ця книга промовляє до вас різними голосами...

 

Сьогодні у Заклад культури "Вінницька міська централізована бібліотечна система" Вінницька центральна міська бібліотека імені І.Бевза відбулася презентація книги сучасної письменниці-землячки Ніни Ягоджинської (Бажури) «Кирган Віктор. Камінь. Лєший.", модератором якої була завідувачка Бібліотека-філія 6 ВМ ЦБС Майя Яворська.
«Це Книга Пам’яті про Людину. Про Киргана Віктора, про Лєшого, про Каменя, про внука Федора Пилиповича чи сина Буньківської Галі — хто як знав мого молодшого брата.
Він загинув у березні 2022 року на Херсонщині, боронячи нашу землю від окупантів… - написала у своїй передмові до книги Ніна. - Читайте, і нехай ця книга промовляє до вас різними голосами.
Пам’ятаймо наших Героїв, як вони пам’ятали про нас, коли віддавали найцінніше - Життя».
І хоча письменниця зараз перебуває в лавах ЗСУ, захищаючи нашу землю не тільки словом, але й зброєю, вона змогла попри усі труднощі записати для учасників заходу відеозвернення, у якому розповіла про брата-Героя, про те, як народжувалася книга. Казка (позивний Ніни) і словом не обмовилася про те, через що довелося і доводиться проходити їй самій, ніжній, красивій, тендітній але такій сильній і мужній жінці, мамі трьох дітей, мамі сина - захисника, сестрі Героя.
Пам'ятаймо ціну, яку платять наші захисники за наш спокій, за можливість працювати і жити у власній країні. Пам'ятаймо і допомагаймо їм усіма можливими способами і засобами наближати нашу Перемогу!
До присутніх звернулася директор ВМ ЦБС Олена Петрівна Заквацька, запросивши доєднатися до збору для підрозділу, в якому служить Ніна Бажура, і подякувала тим, хто вже долучився. До наших захисників поїдуть дитячі малюнки, листи, обереги, медикаменти, засоби гігієнм і смаколики, зібрані працівниками ВМ ЦБС.














Коментарі