Різні можливості - рівні права

 


5 травня відзначається Міжнародний день боротьби за права інвалідів. 
Цей день покликаний звернути увагу людей на проблеми, пов'язані із захистом прав людей з обмеженими можливостями. 
Свій початок історія "Міжнародного дня боротьби за права інвалідів" бере 5 травня 1992 року. У цей день люди з обмеженими можливостями з сімнадцяти країн одночасно провели перший загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації інвалідів. З того часу подібні заходи проводяться кожне п'яте травня. 
З нагоди Міжнародного дня боротьби за права інвалідів колектив бібліотеки підготував та провів інформаційну годину "Різні можливості - рівні права". Бібліотекар ознайомила учасників заходу з літературою з цієї тематики, яка є в наявності в бібліотеці. З розповіді бібліотекаря користувачі дізналися, що, хоча інваліди обмежені фізично, вони безмежні у своїх здібностях, талантах і прагненні до самовираження. Завдяки величезній силі духу й волі, ці люди досягають успіхів у найрізноманітніших сферах: науці, підприємницькій діяльності, художній творчості, мистецтві, спорті. Час показав, що дуже часто люди з обмеженими фізичними можливостями можуть досягти навіть більшого, ніж здорові люди. 
Отже, головне завдання Міжнародного дня боротьби за права інвалідів - забезпечення умов для нормальної соціальної реалізації людей з обмеженими можливостями, щоб вони могли здобувати освіту, працювати та користуватися соціальними благами на рівні з іншими членами суспільства.









Коментарі