Сміх - це внутрішня свобода

1 квітня відзначається День сміху (День усіх дурнів). Як припускають науковці, до нас це свято прийшло з Німеччини, імовірно, на початку XVIII ст. Його називали ще брехливим днем або Марією-брехухою — одним із народних прізвиськ Марії Єгипетської — святої VI ст., день вшанування якої за старим стилем збігається з 1 квітня. Того дня дівчата дурили людей, аби верховодити майбутнім чоловіком. Для цього дня маємо приповідку: «Першого квітня — брехня всесвітня!».

До цього веселого свята у бібліотеці-філії №6 пройшли гумористичні читання "Сміх - це внутрішня свобода". Присутнім розповіли про відомих письменників-гумористів України і Вінниччини, читали веселі гуморески і жарти. Діти ділилися своїми веселими історіями. Усі гуртом розмірковували над тим, чому вчать нас гумористичні твори.

  З свободолюбивими українцями гумор завжди крокував у житті поряд, допомагаючи справлятися з різноманітними проблемами, долати біди та перешкоди. Навіть зараз, перебуваючи на захисті нашої землі від огидного ворога, наші захисники не забувають про гумор, який додає оптимізму, надії і їм, і нам, та який так дошкуляє нашим ворогам. Гумор може бути потіхою і веселощами, гумор може повчати і виховувати, гумор може бути і зброєю. 





















 


Коментарі