У моїй долі був Афганістан



    Щороку 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
  Пам'ятна дата встановлена Указом Президента нашої держави в 2004 році і приурочено до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.
  Афганська війна продовжувалася з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року. З 620 тисяч радянських військовослужбовців, які пройшли через Афганістан, 150 тисяч - громадяни України. Державних нагород удостоєні більш 200 тисяч осіб. Звання «Героя» присвоєно 72 воїнам, в тому числі 12 українцям. Пораненими ж дісталися своїх рідних домівок біля 8 тисяч осіб, інвалідами стали понад 5 тисяч воїнів – інтернаціоналістів.
  Понад три тисячі уродженців Вінниччини є учасниками бойових дій в Афганістані… 168 наших земляків поклали свої голови на чужій землі…
182-оє поранених та 116-ть інвалідів – такий страшний підсумок цієї війни для Вінницької області.
  В глибокій шанобі схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув… З вдячністю звертаємось до тих, хто живе поряд з нами: літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, звеличує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни.
  Дякуємо вам за вашу мужність, стійкість, витривалість!!!
 Дякуємо і за те, що і сьогодні ви небайдужі до долі своєї країни, і з гідністю захищаєте УКРАЇНСЬКУ ЗЕМЛЮ від підступного ворога.


 




 

Коментарі