Детективні історії

 Детективні історії

    Олександр Есаулов — український письменник, автор фантастики та детективів для дітей, також пише дорослі твори. Володар премії «Коронація слова» (2009) за роман «Переможців не судять» та диплому цього ж конкурсу за книгу для дітей «Зоряна електричка» (2011).

    Письменником Есаулов став уже в солідному віці. В 1986 році він працював заступником голови міськвиконкому, по-сучасному кажучи, заступником мера міста Прип’яті. Коли сталася аварія на Чорнобильській АЕС, то, розуміючи масштаби цієї події, він став вести щоденник. Саме з упорядкування нотаток про події в Прип’яті розпочалася його письменницька діяльність. 


    Навчався в Київському інституті народного господарства, закінчив фінансово-економічний факультет (1977). Обіймав різні посади, зокрема був заступником керівника Інституту ядерних досліджень, технічним директором Інституту підтримки експлуатації АЕС (з 1996).

    Перша книга (2005) присвячена спогадам про Чорнобильську аварію, очевидцем якої автор став як голова міськвиконкому Прип’яті. Дебютував у дитячій літературі на конкурсі «Дитячий портал» (2006).

    Лідером продаж стала книга «Game over» (2010), що в пригодницькій формі вводить юних читачів у комп’ютерний світ.

    До творчого доробку автора входять видання українською та російською мовами: «Хазяїн зони» (2009), серія дитячих детективів про Льоху Холмса і Миху Ватсона, а саме: «Як уполювати чупакабру», «Кіднепінг» (2011), «Полювання на мамонтів», «Державна справа», «Чорний ворон», «Червоний півень під дахом» (2016).

    Олександр Есаулов пише дитячі детективи і примудряється описувати неймовірні і заплутані пригоди без надмірної жорстокості, в них людей не вбивають і вони з обов’язковим хепі-ендом. У кожен детектив він обов’язково вкладає якийсь момент знання, в залежності якій темі він присвячений.

 






Коментарі