«Час Поезії» Вечір Романсу з Тетяною Скомаровською

    У вівторок, 12 липня, у рамках літературного клубу «Час Поезії» відбувся довгоочікуваний повноформатний сольник Тетяни Скомаровської

    Спершу дату концерту було призначено на 26 лютого, але війна змусила скасувати захід та перенести концерт на невизначений термін.

    Організаторами та модераторами заходу виступили працівники Закладу культури "Вінницької міської централізованої бібліотечної системи" Анастасія Дворницька та Леонід Борозєнцев (бібліотека-філія №11 та №6).


Фото © Михайло Михайлов, Світлана Лапатанова

 

Тетяна Скомаровська

    В минулому — радіожурналіска. Розпочинала роботу на радіо «Такт», згодом були радіо «Хвиля», обласне радіо ВОДТРК Вінтера. Ведуча програм «Віч-на-віч», «Відверто», «З перших вуст». Неодноразово брала участь у різноманітних благодійних, творчих проектах.
    Автор музики на вірші украінських поетів, зокрема вінницьких авторів. Головна мета її творчості — популяризація украінського романсу.
    Творчий проект Тетяни Скомаровської «В біймах поезіі і романсу», за участі вінницької поетеси Галини Рибачук-Прач, відбувся на майданчиках Києва, Луцька та Мукачево. У його рамках звучали романси на вірші Галина Рибачук-Прач та поезія авторки.
    Ще один проект «Передзвін» відбувся у творчому тандемі з авторкою-виконавицею Веронікою Остапчук.
    Свого часу Тетяна приймала також участь у театрі пісні «Пульс», створеному вінницьким поетом Сергієм Савченко (завдяки цьому в Києві відбувся творчий вечір у музеі-галереі В. Висоцького), брала участь у багатьох творчих зустрічах вінницьких поетів і письменників.
    У минулому році украінські романси на вірші вінничан у виконанні Тетяни Скомаровської зучали на одній з презентацій у Грузіі.

Коментарі