Літературний марафон на мистецькому фестивалі VinBookFest


        На літературно-мистецькому фестивалі VinBookFest стало традицією один із днів присвячувати літературному марафону, який триває протягом усього дня на відкритих майданчиках. Взяти участь у заході може практично кожен, зареєструвавшись у організаторів. У марафоні немає переможців, головне — участь, але до фінішу доходять далеко не всі.

        З огляду на військове становище в країні, цього року майданчик для марафону був обраний згідно з нормами безпеки неподалік від укриття.

        У цей день погода також не балувала, але ніщо не може затьмарити свято справжнім гурманам слова.

        Фестиваль VinBookFest — знакова подія не лише для Вінниці, і бути учасником на його майданчиках стає престижно. Серед запрошених гостей хедлайнером марафону 2022 року без сумніву була вінничанка Тетяна Скомаровська — виконавиця українського романсу.

        На майданчику було приємно бачити та чути гостей із Києва та Козятина. Активну участь у марафоні взяли поети творчої ініціативної групи Coffee-battle. Звучали вірші та пісні вінницьких авторів та виконавців Олексія Скрипаченка, Олега Крушельницького, Світлани Котляр, Олені Кривко-Тарасюк, Вероніки Остапчук, Людмили Качуровської.

        Спікери Марафону, співробітники ЦБС, Анастасія Дворницька та Леонід Борозєнцев озвучували тексти учасників літературно-творчого проекту #Під_спалахи_сирен_та_блиcкавиць, який проходить за підтримки бібліотечної системи, завдяки якому присутні знайомляться з сучасною поезією українського руху опору.


        На майданчику, як завжди, з поетами пліч-о-пліч працювали друзі з Вінницького Народного клубу фотомистецтва «Обрій».  

        Фото © Максим Краснопір









Коментарі