VinBook-Battle 2022 у рамках VIII фестиваля VinBookFest.

        Другий день фестивалю VinBookFest вже не перший рік завершується поетичним батлом. Цьогоріч Організаторами фестивалю, закладом культури "Вінницька міська централізована бібліотечна система", було прийняте рішення не змінювати традиціям.
        Battle
-Masters поетичних змагань на VIII фестивалі VinBookFest 2022 цьго разу були спікери літературно-художнього проекту #Під_спалахи_сирен_та_блиcкавиць – бібліотекарі 11 та 6 міських бібліотек-філій Анастасія Дворницька та Леонід Борозенцев.

 

        Багато років поспіль із фестивалем VinBookFest співпрацюють учасники Вінницького Народного клубу фотомистецтва «Обрій». Візуальним супроводом VinBook-Батлу традиційно стали фотороботи Костянтина Родіхінакандидата філософських наук, старшого викладача кафедри журналістики та соціальних комунікацій Донецького національного університету ім. Василя Стуса.


        Захід було відкрито піснею на вірші Світлани Травневої та музику Віктора Александрова "З Україною в серці ". Пісню виконала Катерина Радецька-Гулеватенко – володарка Гран-прі Всеукраїнських багатожанрових фестивалів-конкурсів "Зірковий смайл " та "Зірковий серпантин, лауреатка перших премії Всеукраїнських конкурсів, керівник вокальної студії закладу культури ВЦКС Сабарів.
        З вітальним словом до учасників VinBook-Батлу також завітала українська поетеса, сатирик, перекладач, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України Козак Валентина Спіридонівна, вона побажала перемоги найсильнішим, а також виступила ініціатором до дня народження національного та світового генія, поета, художника, громадського діяча Тараса Шевченка організувати у Вінниці покладання квітів. 




         Формат самого Батлу на фестивалі VinBookFest 2022 був скороченим – змагалися лише фіналісти, але за розгорнутою системою двобоїв. До фіналу цього разу увійшли Марина Кордонець, Тетяна Шкурак та Олег Крушельницький.
       Захід, як зазвичай, наповнювався драйвом та несподіванками. За різними номінаціями у парних змаганнях учасники кілька разів набирали однакову кількість голосів, і, щоб перемога була безперечною, доводилося надавати додатковий час.

        Цьогоріч абсолютним переможцем VinBook-Батлу стала вінничанка Тетяна Шкурак, активна учасниця ініціативної̈ творчої̈ групи Кофе-Баттл


         Незважаючи на військовий стан, ідея літературних змагань продовжує жити і розвиватися, тому що слово – це теж зброя, здатна як лікувати, так і підіймати бойовий дух. Сьогодні кожен з нас на своєму місці робить все для спільної̈ перемоги, і, поки ми разом і діємо узгоджено – Україна непереможна!
        Слава Україні! Слава героям!

Фото © Максим Краснопір, Kostiantyn Rodyhin

Коментарі