Розкажу Миколаю, про що я читаю

 


     Взимку є чимало свят, на які чекають і дорослі, і діти. Цей святковий та казковий період починається з визначного грудневого дня – Дня Святого Миколая, коли діти згадують усі свої добрі та веселі вчинки, одержують солодощі та замовляють подарунки. Дітлахи загадуюсть найзаповітніші мрії та бажання і неодмінно записують їх до паперового листа для Миколи.

     Напередодні цього дня у народі шанобливо ставляться до Святого Миколая, який увійшов у народну свідомість як чудотворець, помічник; сприяти розвитку, мотивації до добрих вчинків, виховувати віру в силу добра, вчити дітей бути слухняними, добрими, щедрими. Прищеплювати любов і повагу до нашого народу, його традицій, та обрядів.

   Хто не знає про Святого Миколая? Малий і старий знає про нього! Щороку він приходить у кожну господу з миром і дарунками. Для маленьких стає чарівною казкою, коли невидимо з’являється вночі і кладе під подушку бажані гостинці.

     Бібліотекарі підготовили книжкову виставку «Чарівна і казкова наближається мить», розповіли історію свята, та провели вікторину «Розкажу Миколаю, про що я читаю».
      



    Виростають діти - і добра казка зникає, а Святий Миколай залишається.
    Наслідуємо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.

Коментарі