Діти - партизани-герої


 

22 вересня 2001 року в день 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Відчизняної війни, в країні у перше відзначався День партизанської слави, встановлений Указом Президента №1020/2001 від 30.10.2001. День партизанської слави відзначається, як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глубокому тилу ворога, нешкодуючи крові, та самого життя.
Працівники нашої бібліотеки підготовили та провели історичну годину "Діти - партизани-герої".
З розповіді діти дізналися, що 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню наших частин і з'єднань на захід.
Хлопчики та дівчатка йшли на фронт у військові частини, ставали синами та донями полків. Вони були розвідниками і зв'язківцями, сестрами милосердя і підривниками, підпільниками, партизанами, щоб помститися ворогові за смерть батьків та братів, за наругу над матерями та сестрами, за спалені домівки, за всі нелюдські злочини фашистів. Вони гинули в боях, їх катували гітлерівці, але юні герої не здавалися.
Великі подвиги творили юні в роки війни. Багато дітей удостоєні високих урядових нагород, за мужність і героїзм, виявлені у боротьбі з ворогом. Вічна пам'ять вершителям великого подвигу. Герої не вмирають, вони назавжди залишаються у пам'яті народу. Хай спасенна і щаслива буде наша земля!






Коментарі