Я горджуся тобою, Вкраїно моя!


День незалежності України - головне державне свято України, що відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України.
24 серпня 1991 року Україна була проголошена незалежною, демократичною державою. Акт про проголошення незалежності був підписаний після народного голосування. З 1992 року День незалежності став державним святом. Ця визначна дата навічно увійшла в історію молодої держави, золотою сторінкою її біографії, започаткувала нову епоху в житті українського народу, законодавчо закріпила його вікові, демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.


Цього року ми святкуємо 30 років незалежності нашої Батьківщини, упродовж яких нам вдалося відстояти своє право бути вільними. І сьогодні триває боротьба за свободу, ідентичність та територіальну цілісність держави. 
Історію України заведено відраховувати зі створення Київської Русі в IX столітті. Після занепаду Русь розпадається на кілька земель, а українські території входять до складу різних держав. Упродовж сторіч мільйони українців боролися за здобуття незалежності, пройшли через зради, війни та голодомори. До кінця XX століття Україна не мала незалежності. 
Здобувши таку омріяну свободу й державність, уже покоління наших сучасників було змушене відстоювати свободу та європейський вибір на революціях, а згодом - зі зброєю в руках захищати суверенітет і територіальну цілісність Української держави.


За 30 років незалежності Україна подолала надзвичайно багато викликів. Але ми вистояли, стоїмо й неодмінно переможемо!







Коментарі