Матусине ім'я святе


День матері (англ. "Mother's Day") - міжнародне та локальне свято на честь матері сім'ї, а також материнства, материнських зв'язків та впливу матерів у суспільстві. Його відзначають у різні дні у багатьох частинах світу, найчастіше в березні чи травні. Свято доповнює подібні урочистості на честь членів сім'ї, такі як День батька, братів і сестер та День бабусь і дідусів. 
В Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня.
Цей день є прекрасною нагодою привітати своїх найрідніших зі святом та подякувати їм за турботу.


В кожній країні, як правило, існує своя традиція святкування. Маленькі діти дарують, зроблені своїми руками, різні аплікації, інші купують подарунки або ж вітають квітами.
В Україні, згідно з традицією, мамам дарують бузок. Але пам'ятайте, що найголовнішим подарунком є увага.
Підтримайте матерів та постійно показуйте їм, як вони важливі для вас. Кожна мати вкладає свої сили у гарне виховання, віддає всю ласку та любов. Тому, необхідно відноситися до них з повагою та вдячністю. В знак подяки, проявіть увагу та привітайте свою матір зі святом, їй буде дуже приємно.
Безумовно, День матері - одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.


Мати - найрідніша людина. Її голос, яким би він не був, мелодійний чи ні, все одно наймилозвучніший. 



Теплі руки матері - це перше, що відчуває малюк. Ніжні дотики, колискова, ласкаві слова - все це прояви материнської любові, тепла. Мати - це та, хто дала життя, дала можливість з'явитися на цей світ, побачити сонце та небо, пробігтись зеленою травицею, проявити себе у цьому світі. Навіть, коли мама багато чого забороняла робити, життя, яке вона дала, дає можливість проявити себе, творити у нашому світі, нести у нього свій труд, тепло своєї душі.
Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалася кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.
День матері - це найкраща можливість нагадати мамі, як сильно ми любимо і цінуємо її. Це свято з кожним новим роком стає все більш популярним, і це не дивно, оскільки мама, споконвіку, була найріднішою і найдорожчою людиною для кожного. Незважаючи на те, що існує це свято не так давно, воно вже було схвалено і підтримано мільйонами українців. Впродовж цих кількох років, День матері в Україні став чудовим приводом для того, щоб приїхати до мами, або зателефонувати їй, та сказати "спасибі" за її самовідданість, любов і підтримку.
Існують традиції святкування даного свята в Україні. У нашій державі, цього дня, матінкам прийнято дарувати квіти і цукерки, але все ж кращий з усіх подарунків - це подарунок, зроблений своїми руками. Також, це чудова можливість провести день у сімейному колі: щось приготувати, відправитися на пікнік або зіграти в різні спортивні ігри. Кожну другу неділю травня, на вулицях багатьох міст, жінкам дарують різноманітні подарунки, такі як квіти орігамі, браслети та брошки. Крім України, це свято відзначається також в усьому світі, причому традиції його змінюються залежно від країни.
У цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам зі святом. Хай світлом і добром відгукуються у душах дітей наші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість!


  

    

Коментарі