Свято весни і праці


У ці теплі весняні дні життя наповнюється світлими почуттями, новими планами. Зі святом 1 Травня ми пов'язуємо надії на краще майбутнє.
Це свято для всіх, хто своєю щоденною працею створює завтрашній день, процвітання і благополуччя України. Чесна добросовісна праця - основа успішного розвитку будь-якого суспільства. Людина праці заслуговує найщирішої шани та захоплення.
Це день трудівника, день взаємної підтримки трудящих усього світу у прагненні жити в мирному, демократичному суспільстві.



1 травня 1886 року американські робочі організували страйк з вимогою 8-годинного робочого дня. Страйк і демонстрація закінчилися кровопролитним зіткненням з поліцією.
У липні 1889 року Паризький конгрес II Інтернаціоналу на згадку про виступ робочих Чикаго ухвалив рішення про проведення 1травня щорічних демонстрацій. Вперше День міжнародної солідарності трудящих був відзначений в 1890 році в Австро-Угорщині, Бельгії, Німеччинні, Данії, Іспанії, Італії, США, Норвегії та деяких інших країнах. Це свято відзначається в 66 державах світу.
На сьогоднішній день свято відзначається у 143 країнах і територіях світу. У деяких країнах Першотравень відзначається в інший час - до них відносяться США та Японія. Більш ніж у 80 країнах День праці не відзначається.


На Україні 1 Травня відзначається як свято весни і праці. Тож від щирого серця вітаємо всіх зі святом 1 Травня! Бажаємо щастя, здоров'я, весняного тепла! Натхнення, творчої праці! Хай панує мир, злагода та добробут!


Коментарі