Відкрита долоня моєї Землі

                                                                               "Нехай земля квітує всюди,
                                                                         природу збережемо люди"


22 квітня - Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Земля - наш спільний і єдиний дім. На сьогодні, в період спалаху вірусної інфекції, особливо гостро відчуваємо це. Земля дає нам безліч скарбів і можливостей для втілення наших планів, розвитку наукових  ідей, реалізації здібностей.


Вперше  День Землі було відзначено у 1970 році. Це свято чистої Води, Землі і Повітря. Свято, яке має на меті об'єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети. Цей день - нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем
Цікава історія цього свята. Вона пов'язана з ім'ям Джона Мортона - адміністратора штату Небраска, розташованого на півночі американського континенту, який наприкінці 19 століття, переїхавши до цього штату, звернув увагу на факт, що поодинокі дерева пустельної території прерії вирубувалися для будівництва житлових будинків та їх опалення. Джон  Мортон запропонував проведення дня, присвяченого благоустрою, із заохоченням призами тих, хто посадить найбільше дерев. Лише за один день було посаджено понад 1 млн. дерев.
У 1970 році до свята приєдналися понад 20 млн. людей у різних країнах світу. Понад  200 млн. людей зі 141 країни взяли участь у цьому святі у 1990 році. На початку 90-х років свято отримує нове значення і з них нову назву - Марш Парків, оскільки крім природоохоронних заходів здійснювався збір коштів на підтримку заповідних територій і основна увага приділялася національним паркам.


Вітаємо з Всесвітнім днем Землі!

Коментарі