Її величність - книга



Міжнародний день дитячої книги - свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з 1967 року ) 2 квітня  - в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.
Традиційно з нагоди свята в школах різних країн світу організовуються урочисті заходи для дітей, зустрічі з авторами та ілюстраторами книг. І скрізь, у всіх країн і народів, королем свята вважається Г. К. Андерсен. Цьому чарівному казкарю належать романи, п'єси, вірші, проте в літературі він залишився перш за все як автор казок та історій для дітей. 


Святкування Міжнародного дня дитячої книги свідчить про те, що книга, яка створена в першу чергу саме для дитини, має значний вплив на формування її характеру та становлення як людини, адже дитячі книги вбирають у себе дивовижний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе під час читання.





Коментарі