Міжнародний День Щастя


Міжнародний День Щастя - Міжнародний день ООН, що святкується щороку 20 березня. Проголошено ООН 28 червня 2013 року.
Резолюцією 66/281 на 118-му пленарному засіданні ООН визнала актуальність щастя та благополуччя загальнолюдськими цінностями та запропонувала всім державам-членам ООН, міжнародним та регіональним організаціям застосовувати більш комплексний, справедливий і збалансований підхід до економічного зростання, який сприяє викоріненню бідності, сталому розвитку та забезпеченню щастя і благополуччя всіх народів.


Свято було встановлено для визначення важливості щастя в житті людей в усьому світі. Щороку, приурочений до цього дня, публікується Міжнародний індекс щастя, який враховує рівень доходу, очікувану тривалість життя, ступінь соціальної підтримки, особистої свободи, ставлення людей до корупції і щедрість народу. Рейтинг охоплює 153 країни. Очолюють його Фінляндія, Данія та Швейцарія. У порівнянні з попереднім рейтингом, в 2020 році Україна піднялася на 10 пунктів і посідає 123 місце. 
Пропонуємо Вам ознайомитись з цікавими фактами про Міжнародний День Щастя:
- Ініціатива святкування Дня щастя належить Королівству Бутан.
- В липні 2006 року був введений Міжнародний індекс щастя для відображення добробуту людей і стану навколишнього середовища.
- В Україні існує місто Щастя, також чимало населених пунктів мають похідну назву від слова "щастя".





Коментарі