Любов не має породи


Як свідчить дослідження, опубліковане в травні 2015 року, люди почали заводити домашніх улюбленців ще 27 тисяч років тому. З того часу мільйони людей в усьому світі тримають вдома собак, котів, морських свинок та інших тварин, вважаючи їх повноцінними членами своєї родини.
Протягом декількох десятиліть учені вважали, що домашні улюбленці покращують психічне здоров'я людини і навіть подовжують життя. Результати досліджень довели, що жінка, яка була здатна допомогти безпорадній тварині, вочевидь, також мала стати хорошою матір'ю в майбутному. 


А піклування про домашніх тварин виховувало доброту та співчуття. За іншою теорією,  домашній улюбленець, як-от собака, міг бути свідченням добробуту людини, адже він чи вона були здатні прогодувати не лише себе, але й тварину.



"В історії і культурі може бути багато пояснень, але очевидно, що бажання піклуватися про тварин є притаманним людській природі", - вважає Джон Бредшоу зі Школи ветеринарії при Бристольському університеті.

В рамках загальноміського проєкту "Мистецькі вихідні on-line" пропонуємо нашим користувачам долучитися до майстер-класу по виготовленню паперового домашнього улюбленця.


Для роботи Вам знадобляться такі матеріали: кольоровий папір, ножиці, клей, кольорова стрічка, очі-самоклейки, чорний фломастер.


Шаблон для виготовлення котика


Заготовки для котика, вирізані з шаблону



Згинаємо по пунктирній лінії дві заготовки та склеюємо їх. Приклеюємо лапки, хвостик, очі, фломастером малюємо ротик, носик та вуса (дивись фото).



Наші котики готові.

Пропонуємо Вашій увазі книжкову виставку "Мої домашні улюбленці".


Коментарі