Welcome to the USA! (Ласкаво просимо до США)!


Сполучені Штати Америки (англ. "The United States of America") - конституційна федеративна республіка в Північній Америці, що складається з 50 штатів: Аляски, Гаваїв, 48 штатів на території між Атлантичним і Тихим океанами і між Канадою і Мексикою та федерального (столичного) округу Колумбія.
Площа країни 9826675 км2, населення - 325 млн. осіб. Офіційна мова - англійська. Грошова одиниця - Долар США, основна резервна валюта у світі.
На сьогоднішній день Америка є однією з найбільш цивілізованих країн. Безліч націй, культур, своя унікальна політична історія США створили унікальний і неповторний профіль. 

А зараз Вашій увазі пропонуються цікаві факти про Сполучені Штати Америки:
1. Населення Америки збільшується з приголомшливою швидкістю. В 1776 році в Штатах жило всього 2,5 млн. чоловік, а вже 2016 року за підрахунками U.S. Census Bureau (Бюро перепису населення США) близько 325 млн. Таким чином, з кінця 18 століття по початок 21 століття кількість жителів США збільшилася в 125 разів.



2. Шоколад - найулюбленіші ласощі американців. За середніми підрахунками, щосекунди в країні з'їдається 45 кг цієї солодощі.



3. Соціальні мережі є невід'ємною частиною всього населення Америки. На сьогоднішній день в мережі Facebook зареєстровано більше число користувачів, що було зазначено на останніх виборах президента.



4. В архів Національного Конгресу відправляється кожне повідомлення президента з Twitter.



5. Державний прапор США також відомий як зоряно-смугастий прапор. Він з'являється практично скрізь. Цікаво, що з кожним новим штатом кількість зірок на прапорі збільшується. Символічними також є кольори: червоний - героїзм та звитяжність, синій - сумлінність, справедливість та об'єктивність, а білий колір символізує чистоту.



6. Сполучені Штати Америки за розмірами на четвертому місці серед усіх держав світу і тут на відміну від України є шість часових поясів.



7. В Сполучених Штатах Америки більше телевізорів ніж жителів у Великобританії та проживає більше людей з норвезьким корінням ніж населення Норвегії.



8. Мало хто знає, що на одному з найпопулярніших фото у США "Підняття прапора на Іводзіма" є українець. Серед солдатів на фото є сержант, який народився в лемківській українській родині емігрантів - Майкл Стренк.



9. На трьох американців припадає два домашніх улюбленці. Цікаво, що в США витрачається більше коштів на домашніх тварин ніж Німеччина виділяє на оборону.



10. У США Ви не зможете знайти Кіндер Сюрпризи, оскільки є закон, що забороняє вкладати неїстивні предмети в харчові продукти.


День незалежності США відзначається щороку 4 липня.
Ми вітаємо американський народ з цим великим святом!




Коментарі