Український День родини


Український День родини відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Відповідний Указ президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.
8 липня вибране для відзначення цього свята не випадково. Адже сьогодні - День Петра і Февронії, яких вважають покровителями сім'ї та шлюбу. Їхній союз є зразком християнського шлюбу, тому саме їм заведено молитися про сімейний добробут.
Зазвичай закохані намагаються 8-го липня якомога більше часу проводити разом, влаштовуючи романтичні вечері та прогулянки під зоряним небом. По-особливому намагаються проводити цей День і родини з дітками. Зокрема, влаштовуючи на свіжому повітрі різноманітні квести та атракції. Часто адміністрації парків і влада допомагають їм у цьому, організовуючи загальноміські святкування. 

Пропонуємо Вам ознайомитися з прислів'ями та цитатами про родину.

Прислів'я про родину:

Шануй батька й неньку, буде усе гладенько.

На сонці тепло, а біля матері добре.

Живуть між собою, як риба з водою.

Цитати про родину:

Родина - це те первинне середовище, де людина повинна вчитися творити добро (Василь Сухомлинський).

Ніякі проблеми не страшні, якщо вдома тебе чекають люблячі люди (Шахрукх Кхан).

Родина - це візерунчаста павутина. Неможливо торкнути одну її нитку, не викликавши при цьому вібрації інших. Неможливо зрозуміти частинку без розуміння цілого... (Діана Сеттерфілд).

Родина - ось що найважливіше, ось що змушує битися моє серце (Філіппа Грегорі).




Коментарі