Цікаві факти про Німеччину


Німеччина (нім. "Deutschland") - країна в Центральній Європі, демократична федеративна республіка. Складається з 16 федеральних земель. Столиця і найбільше місто країни - Берлін. Займає площу 357578 км2. Клімат помірний сезонний. Населення - 82,9 млн. осіб. Країна з найбільшою кількістю населення і найбільшим рівнем економіки в Європейському союзі. Провідна політична сила на європейському континенті, технологічний лідер в багатьох галузях. Німеччина є другим за популярністю місцем міграції в світі, поступаючись тільки США.  
А зараз Вашій увазі пропонуються цікаві факти про Німеччину:
1. У Німеччині є близько пяти тисяч сортів пива, 1500 видів ковбас, 300 видів хліба і близько 500 видів різної мінеральної води. Кожен третій пивоварний завод світу розташований в Баварії.


2. Німеччина в світі займає передові позиції по проведенню ярмарків. Десять мільйонів гостей відвідує країну і бере участь в ярмарках щорічно.


3. У Німеччині вперше був здійснений перехід на літній час. Це трапилося в 1916-му році.



4. Відомий на увесь світ аспірин також придумали німці. Він був синтезований Феліксом Хоффманом 1897 року.


5. Найпопулярнішим видом спорту в Німеччині є футбол. Збірна Німеччини є однією з найбільш титулованих чоловічих збірних світового футболу, чотириразовий чемпіон світу (1954, 1974, 1990, 2014), триразовий чемпіон Європи (1972, 1980, 1996), володар Кубка конфедерацій (2017). 


6. Німці роблять добровільні пожертви по декілька мільярдів євро на рік, найбільше серед європейських країн.


7. Якщо у вас боргів навіть на півмільйона, достатньо заявити про своє банкрутство і вас зобов'яжуть знайти постійну роботу, залишать вам на життя близько тисячі євро і менше, ніж через 10 років, борги ваші будуть списані.


8. Жити в орендованому житлі в Німеччині - норма. Три чверті населення мешкають в орендованих квартирах і будинках. У орендованому житлі живе навіть найбільш забезпечене населення. Це пов'язано з тим, що німці не витрачають більше 30 хвилин, аби дістатися на роботу. При зміні роботи відразу переїжджають на іншу квартиру, чим ближче до місця роботи.


9. Заняття музикою більше двох годин на день неприйнятні у відношенні до сусідів, його прирівнюють до шуму - такі в Німеччині закони.


10. Штраф за зірвану квітку становить близько 650 євро.


11. Дітям у Німеччині можна все. Відповідати будуть батьки. Якщо батьків немає, то ніхто. Для того, щоб дитина могла їздити на велосипеді, в школі видають спеціальні велосипедні права.


12. Чверть населення - це люди віком понад 60 років. Вони - найбагатша вікова група і категорія користувачів мережі інтернет, яка динамічно зростає.



13. Німці дуже уважні до свого здоров'я і до того, що вони їдять і п'ють. В Німеччині є негласне правило - чим продукт корисніший, тим він дорожчий. Біо-магазини досить популярні. Ціни там в середньому на 30 відсотків вищі, ніж у звичайному магазині.


14. Німкені ще до недавнього часу практично не використовували косметику і почали фарбуватися тільки за прикладом приїжджих жінок. Високий каблук німкені носять тільки з особливої нагоди.


15. У Німеччині санітарні норми настільки високі, що можна спокійно їсти не тільки не просмажене м'ясо, але і сире.


Коментарі