Європа майбутнього


День Європи - свято, що відзначається 5 травня Радою Європи та 9 травня Європейським Союзом, а також в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року.
Перше визнання Дня Європи відбулось у Раді Європи в 1964 році. Пізніше Європейський Союз почав відзначати свій власний Європейський день на відзначення декларації Шумана 1950 року. День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС як політичної сили.
Європейський Союз - економічний та політичний союз, що об'єднує 27 незалежних держав-членів, що розташовані в Європі.
З нагоди святкування Дня Європи в Україні пропонуємо здійснити віртуальну екскурсію провідними країнами Європейського Союзу.




Італія - держава на півдні Європи, що складається з півострова, відмежованого Альпами та оточеного кількома островами. Італія - парламентська республіка зі столицею у місті Рим. Країна межує на суходолі з Францією на північному заході, зі Швейцарією та Австрією на півночі та Словенією на північному сході, а також мікродержавами Ватикан, Сан-Марино та Суверенний Мальтійський орден. Населення країни складає близько 60 мільйонів, що робить її третьою за чисельністю країною-членом Європейського Союзу. Внесок Італії до європейської та світової культурної спадщини є надзвичайно великим. На сьогодні у країні знаходиться найбільша у світі (сорок чотири) кількість пам'яток ЮНЕСКО.




Іспанія - держава на південному заході Європи, із заморськими територіями через Гібралтарську протоку та Атлантичний океан. Її континентальна європейська територія займає більшу частину Піренейського півострова. Іспанія є найбільшою країною Південної Європи, другою за величиною країною Західної Європи та Європейського Союзу та четвертою за розміром країною Європейського континенту. З населенням понад 46 мільйонів, Іспанія є четвертою за кількістю населення країною Європейського Союзу. Столиця країни - Мадрид; серед важливих мегаполісів Барселона, Валенсія, Севілья, Сарагоса, Малага та Більбао.




Німеччина - країна в Центральній Європі, демократична федеративна республіка. Офіційна назва - Федеративна Республіка Німеччина. Складається з 16 федеральних земель. Столиця і найбільше місто країни - Берлін. Населення - 81,8 мільйонів осіб. Німеччина є провідною політичною силою на Європейському континенті та технологічним лідером в багатьох галузях. Країна має четверту найбільшу у світі економіку за ВВП і п'яту найбільшу за паритетом купівельної спроможності. Це другий найбільший у світі експортер та третій найбільший у світі імпортер товарів. Німеччина - батьківщина багатьох знаменитих науковців і винахідників. Країна відома своєю культурною та політичною історією. 




Коментарі