Війні немає забуття


Війна... Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України.Вже минуло 73 роки з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов довгоочікуваний мир, оплачений дорогою ціною - ціною людської крові і сліз.

Восьмого травня для користувачів нашої бібліотеки, дитинство яких пройшло в ті страшні часи ми присвятили вечір "Війні немає забуття". В цей день ми зібрались разом, щоб згадати героїв-визволителів, вшанувати світлу памя'ть тих, хто віддав своє життя за краще майбутнє. Звітали до нас і вінницькі поетеси Людмила Качуровська і Аліса Іванова, які прочитали свою поезію присвячену Перемозі, тим героїчним дням.
Пісні, що завжди супроводжували солдата - в поході, на привалі, а іноді в бою, і сьогодні не втрачають своєї ваги. Їх памя’тають, їх співають... У виконанні Тетяни Данілової звучали пісні фронтових доріг.
І звичайно ж, фінальним акордом вечора стала пісня "Перемога, свята перемога", яка пролунала у супроводі тематичної добірки слайдів.





Під акомпонемент гітари у виконанні Тетяни Данілової звучали пісні воєнних років


Людмила Качуровська читає вірш "Батьківський орден"



Поезія Аліси Іванової перекликається із сьогоденням


 Тема актуальності маків присутня в творчості Ніни Дещенко
 Людмила Ковальова пізнала жахіття війни на Сході, її вірші про наболіле
































Коментарі