Бібліотека - територія відпочинку


Незвичайні "Мистецькі вихідні" пройшли цієї суботи в дворику нашої бібліотеки. На дітвору чекала народознавча карусель про свята літнього циклу, презентація робіт учасників творчої студії "Умійко". А ще в цей день відбулось чудове веселе свято "Парад капелюшків", учасником якого міг стати будь-хто, у кого був капелюшок. Передувала святу спільна кропітка праця дітей з творчої студії "Умійко". Давня англійська приказка каже: "Хочете досягти успіху - для початку одягніть капелюх".
Капелюх вважали найтаємнішим аксесуаром і в усі часи з ним були повя’зані легенди і повір'я. Його залучали до справи маги і чарівники. Конусоподібні капелюхи носили астрономи, вважаючи що капелюх - це засіб підключення до космосу. Ну а в книзі про Гаррі Поттера ви зустрінетесь із капелюхом, що вміє розмовляти, він розподіляє чарівників по факультетах і з точністю визначає їхні риси характеру.

Саме про капелюшки говорили, сперечалися, відгадували загадки учасники свята. Взяли участь у грі-вікторині "Хто ховається під капелюхом", над питаннями якої довелось добряче помізкувати, позмагались у конкурсі "Домалюй капелюшок". Родзинкою свята стало "Капелюшкове дефіле", де конкурсанти продемонстрували свої капелюшки, по черзі дефілюючи на "сцені ". Вдячні глядачі підтримували учасників гучними оплесками. Володарі найоригінальніших, найелегантніших, найкумедніших капелюшків були відзначені призами від наших постійних спонсорів. Майстер-клас з виготовленя квітів став в нагоді щоб прикрасити капелюшки.
























Коментарі