Лялька-мотанка - берегиня роду


Цієї суботи в рамках проекту "Мистецькі вихідні" усі охочі мали змогу взяти участь в моєму майстер-класі з виготовлення ляльки-мотанки "Подарункова". Спочатку діти ознайомилися з історією виникнення та сокральним значенням ляльки-мотанки, її різновидами та технікою виконання, дізналися що ляльки були не тільки іграшками, а й родинним оберегом. Візуалізацією розповіді слугувала книжкова виставка "Твоя лялька та іграшка хочуть стати відомими".
Діти сповнені позитивної енергії, любові і тепла творили свою "мотанку". Сам процес є зцілюючи, магічним дійством. Це свого роду арт-терапія. Приємно, що серед учасників були й хлопці, які вразили своєю спритністю та старанністю. Можливо для когось із дітей ці перші ляльки - мотанки стануть обереговими.

Діти прийняли активну участь у конкурсі "Твоя мотанка хоче стати відомою", змагались у марафоні цікавинок "З прабабусиної скрині", розгадували народознавчий кросворд "Мої обереги". А також на дітей чекали рухливі ігри, малюнок на асфальті "Моя лялька". На завершення усі учасники отримали солодкі сюрпризи від ТМ "Рошен" та подарункові сертифікати від ТРЦ "Мегамол" та дитячого розважального центру "Дитяча планета".













Коментарі