Землі квітучої краса


Природа... З дитячих років ми звикаємо до її чарівної краси. Але світ природи потребує турботи та захисту. Я завітала до учнів 3-Г класу ЗОШ № 13 на екологічний урок "Землі квітучої краса". Багато невідомого про красу живої природи, про те, як ми можемо допомогти її охороні, учні дізналися з цікавих матеріалів виставки-застереження "Природи дивний храм". Книги і фотодокументи спонукають задуматись про наш спільний дім - природу, що чекає нашої мудрості і милосердя.

Разом з класним керівником Ніною Борисівною Швець-Шмалій учні підготували екологічне свято "Співай, соловейку співай". Вихованці Ніни Борисівни запрошують вас поринути у чарівний солов'їний світ. Жодному птахові за його спів у всіх народів світу не присвячено стільки пісень, віршів і музичних творів, як солов'ю. Учні декламували і Шевченкове "Соловейко в темнім гаї сонце зустрічає" і вірші М. Рильського, П. Тичини, А. Малишка.

Підготували танцювальну композицію-гру "Соловеєчку, пташко", влаштували конкурс малюнків. Я підготувала вікторину-гру "Пташиний вернісаж". Учні приймали активну участь у конкурсах - відгадували загадки, згадували прислів'я, приказки, прикмети про птахів. Цей чудовой захід завершився віршем "Україна", який написала Ніна Борисівна.


Ніна Борисівна читає свій вірш "Україна"



Наш соловейко - Денис Куценко

Жартівлива пісня у виконанні учнів "Ой у вишневому садочку..."







Денис Куценко декламує вірш Шевченка "Соловейко в темнім гаї..."

Пісня "Соловейку, соловеєчку..."

Коментарі