Новорічний чобіток 🎅


Як зробити різдвяний (новорічний) чобіток для подарунків ми вчилися на сьогоднішньому занятті Майстерні Діда Мороза. Новорічний носок, він же сапожек, він же різдвяна панчоха вже добре знайомий многим дітям аксесуар для подарунків від Діда Мороза. Новорічним цей атрибут головних зимових свят став тільки в нашій країні, споконвічно це один із символів Різдва, міцно зв'язаний чарівною легендою із Санта-Клаусом, а точніше з Святим Николаусом (Миколою).

Один раз Святий Микола допоміг одній благочестивій і добропорядній родині вдівця з трьома дочками. Вони настільки збідніли, що батько у відчаї вирішив віддати свої доньок до будинку розпусти. За легендою Святий Микола тричі таємно кидав мішечки із золотими монетами через комин так, що вони потрапляли прямісінько до будинку, а точніше - до панчіх, що сушилися в комині. Після кожного такого дарунку, який слугував багатим посагом, вдівець віддавав вдало заміж одну із дочок. Так панчохи, або шкарпетки, чобітки стали символом різдвяних подарунків.

Ескіз чобітка діти розробляли спільно з Д. В. Матіюком. Свої майбутні чобітки демонструють Ліза (ліворуч) і Даша (праворуч). З ними - мама Лєна, незмінна учасниця всіх занять Майстерні Діда Мороза.


Коментарі