"А пам'ять людська повертатиме нас..."

Виступає голова ради ГО інвалідів Чорнобиля "Асоціація жертв Чорнобиля" Володимир Петрович Мельник.

Щотижня збільшується кількість відвідувачів до відновлених залів нашої бібліотеки та розширюється тематика та форми роботи з користувачами. Сьогодні в читальному залі відбувся дещо незвичний захід - зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ця подія приурочена до ще зовсім "молодого" свята - Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській електростанції. День встановлено з метою "...гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії..." на ЧАЕС згідно з Указом Президента України від 10 листопада 2006 року.
У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, коли всі спали безтурботним сном над четвертим реактором несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум'я. "Третій Ангел просурмив, впала з неба велика зірка, що горіла, немов світильник. Впала на третину рік, на джерела вод, ім'я цієї зірки - полин. Третина вод стала полином. Багато людей вмерло від вод. тому що вони гіркими стали...". Ці слова з Апокаліпсису стали символом горя. страждань розорених людських осель.

Наше сьогодення після Чорнобильської катастрофи нелегке, але все пізнається у порівнянні. Все могло б бути значно гірше, якби не подвиг тих людей. що ціною власного життя у далекому 1986 році врятували нас...

Перед гостями виступили ліквідатори аварії Володимир Петрович Мельник (голова ГО інвалідів Чорнобиля "Асоціація жертв Чорнобиля") та Володимир Данилович Налівкін.

Володимир Данилович Налівайкін з перших працював на ЧАЕС з днів аварії.


Учні 10-ї групи ПТУ № 11 з великою увагою слухають спогади учасників ліквідації найстрашнішої катастрофи сучасності. 

Коментарі