Пандемія COVID-19


    Більше року минуло, як людство зіштовхнулось з новою хворобою, яка дуже швидко переросла у світову пандемію. І назва цій чумі — КОВІД-19 (коронавірусна хвороба 2019 р.). Якщо для нашого покоління це перше таке випробування, то за останні два тисячоліття людство пережило не одну пандемію. Такі пандемії, як "Чорна смерть" (чума) у XIV сторіччі, холера у XIX сторіччі та "іспанка" у 1918-1920 роках призводили до великих демографічних втрат і трагедій. Кожна з них поставала викликом і випробуванням.

    COVID-19  інфекційна хвороба, яка вперше виявлена у людини в грудні 2019 року в місті Ухань, Центральний Китай. Хвороба почалася як спалах, що розвинувся у пандемію.

   Вірус цілком можна підхопити в абсолютно порожньому приміщенні, де до цього перебував інфікований. У повітрі коронавірус зберігає життєздатність протягом трьох годин. На пластикових і сталевих поверхнях SARS-CoV-2 залишається небезпечним до трьох днів, на папері та картоні — до доби, на міді — до чотирьох годин. 

    Знати про коронавірус якомога більше — означає захистити від захворювання і себе, і своїх близьких. В умовах пандемії COVID-19, яка охопила світ і Україну зокрема, ці знання є надзвичайно важливими.

    Працівники бібліотеки не стоять осторонь цієї гострої проблеми тому підготовили та провели урок-застереження "Пандемія COVID-19".











    Для сучасного висвітлювання проблеми на уроці були використані не лише сухі офіційні данні та спостереження а й живі відгуки сучасних авторів на пандемію 2020-2021 рр.





Коментарі