Життя без паління


31 травня у всьому світі проводиться міжнародна акція по боротьбі з курінням - Всесвітній день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. Він був встановлений в 1988 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я на 42 сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я.


Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - добитися, щоб в XXI столітті проблема куріння зникла. ВОЗ цією акцією застерігає населення планети від згубної звички - однієї з найбільш поширених епідемій за всю історію існування людства  - нікотинової, що стоїть в одному ряду з алкоголізмом і наркоманією.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я в світі від причин, пов'язаних  з курінням, щорічно передчасно вмирають більше, ніж від дорожньо - транспортних пригод, вживання наркотиків, або від СНІД.
Кинути палити нелегко. Відомо, що нікотин викликає сильну залежність. Усі ми знаємо людей, які спробували кинути, але всього лише через кілька місяців знову почали курити. Це є проблемою для всіх нас, і ми повинні нею займатися. 
Сьогодні ми знаємо про існування успішних і затрато-ефективних методів лікування. Це засоби заміщення нікотину, такі як нікотинова жувальна гумка, пластир, назальний спрей (аерозоль для носа) та інгалятори, а також ненікотинові засоби, такі як бупропіон, які можуть подвоїти шанси людей досягти успіху.



Доброю новиною є те, що можна знайти переваги для здоров'я, кинувши палити в будь -якому віці. Ті, хто кинув палити у віці 30-35 років, мають тривалість життя, як та, що у людей, які ніколи не палили.



Коментарі