Відкриваємо зоопарки світу разом!


Лондонський зоопарк


"Лондонський зоопарк" (англ. "London Zoo") - найстаріший науковий зоопарк у світі.
Заснований в Лондоні 27 квітня 1828 року як зоологічна колекція, призначена для наукових досліджень. З 1847 року відкритий для публічних відвідувань. Адміністративно підпорядкований створеному в 1826 році Зоологічному товариству Лондона. Розташований в північній частині Ріджентс-парку на кордоні між районами Вестмінстер і Камден. 




На території, що належить Зоологічному товариству Лондона, відкриті перші у світі загальнодоступні серпентарій (1849), акваріум (1853), інсектарій (1881), дитячий зоопарк (1938). У 2001 році слони, носороги й інші великі тварини переведені з Лондонського зоопарку в зоопарк Віпнейд у Бедфордширі, який також працює під егідою Зоологічного Товариства Лондона.

Берлінський зоопарк


"Берлінський зоопарк" (нім. "Zoologischer Garten Berlin") - найстаріший і найвідоміший зоопарк в Німеччині. Відкритий 1844 року, він займає 35 га у парку Тіргартен Берліна. У зоопарку представлені понад 19400 тварин близько 1380 різних видів, тому він має одну з найбільш повних колекцій видів у світі.
Зоопарк й його акваріум мали більше 3,3 мільйонів відвідувачів в 2015 році. Він вважається найбільш відвідуваним зоопарком Європи і одним з найпопулярніших у всьому світі. Регулярні публічні годування тварин є одними з найбільших принад зоопарку. Іміджу зоопарку сприяли і відомі по всьому світу тварини, такі як білий ведмідь Кнут та велика панда Бао Бао.
Зоопарк співпрацює з багатьма університетами, дослідницькими інститутами та іншими зоопарками по всьому світу. Він підтримує і заохочує європейські програми розведення, допомагає захистити кілька зникаючих видів, бере участь у кількох програмах реінтродукції видів. 




Київський зоопарк


Київський зоологічний парк - це природоохоронна, науково-дослідна та культурно-освітня установа, що є штучно створеним об'єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. 
Колекція тварин Київського зоопарку формується з урахуванням природоохоронного статусу видів, науково-дослідницьких інтересів та просвітницької цінності. Тут можна побачити найбільших сухопутних хижаків та травоїдних нашої планети: слона, жирафів, бегемота, левів, тигрів, горилу та ін.





Коментарі