День Святого Валентина в англомовних країнах



Чергове заняття гуртка "Ми вивчаємо англійську із задоволенням!" було присвячене традиціям відзначення Дня Святого Валентина в англомовних країнах. Так, в Англії діти не втрачають нагоди отримати подарунок до свята, вони ходять по будинках та виспівують пісеньки.
З добрим ранком, Валентин!
Вітаю Вас - один,
Два - мене Ви поздоровляйте,
"Валентинку" мені давайте.
В якості винагороди дітей пригощають смакотою та дають дрібні гроші. Крім коханих, англійці вітають і улюблених братів наших менших, тільки от презенти їм дарують ті, які б вихованці могли оцінити по достоїнству. Тінейджери складають зворушливі визнання і посилають своїм коханим, як адресата вказують "моєму Валентину" або "моїй Валентині". Оскільки англійці - народ традицій, то після отримання один від одного зізнань, на одяг прикріплюється якийсь знак з ім'ям коханого. Буває й так, що замість "валентинки" дарувальник отримував яблуко - символ любові і краси.

В наші дні англійці тлумачать любов досить розширено і вітають з Днем Всіх Закоханих не тільки людей, але й улюблених тварин, наприклад, коней або собак. В Уельсі вирізали дерев'яні "ложки кохання" і дарували їх коханим 14-го лютого. Ложки прикрашалися сердечками, ключами й замковими щілинами, що означало "ти знайшов шлях до мого серця".

Американці традиційно дарують цукерки у вигляді сердечка. Колись це могли дозволити собі лише заможні американці, тому як марципани містили цукор, який був у ціні. Але, з початком використання цукрових буряків, підприємливі американці освоїли виробництво карамелі. Причому останню стали офарблювати в червоно-білий колір - кольори пристрасті і чистоти. З плином часу кольорові карамельки перекочували в красиві коробочки у формі серця (адже саме там зароджується любов, а не в голові). Іншим традиційним подарунком є червоні троянди. За статистикою 14 лютого в хвилину на американському континенті купують близько 20 тисяч троянд!

Також користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитись з виставкою, присвяченою Дню Святого Валентина та підписати "валентинки" тим, кому вони симпатизують.




Світлана Івацько ознайомлює членів гуртка з виставкою, присвяченою Дню Святого Валентина.

Коментарі