Оживає знову казка

КАЗКА - жанр фольклору, у якому розповідається про вигадані та фантастичні пригоди героїв. У кожного народу свої звичаї та культурні традиції, свої умови життя, свої казки. Віднедавна з’явився такий метод психологічної допомоги як казкотерапія. Це метод, що використовує казкову форму для корекції емоційних порушень і вдосконалення взаємостосунків з навколишнім світом.
06.07.24 у бібліотеці – філії №6 ВМЦБС в рамках проєкту «Мистецьке літо 2024» відбулася казкотерапія для дітей «Оживає знову казка». Це було справжнє театралізоване дійство в якому взяли участь усі присутні. В бібліотеці ожила українська народна казка «Ріпка». Діти з величезним задоволенням брали участь у виставі, намагаючись гуртом витягнути ріпку.
Метою заходу було як психологічне розвантаження присутніх, так і виховний момент, адже на прикладі казки діти побачили те, як корисно робити добрі справи, допомагати один одному, підтримувати один одного, а головне, діти зрозуміли та запам’ятали ідею казки - разом ми сила і можемо подолати будь-які життєві труднощі і негаразди.
Також бібліотекарі підготували та провели для дітей казкову вікторину і пантоміму, де діти за допомогою міміки, жестів і пластики тіла показували образи казкових героїв, а присутні мали їх відгадати. Не дивлячись на страшенну спеку на вулиці, атмосфера у бібліотеці була казково – дивовижною, розважальною і веселою.
А на завершення учасники отримали у подарунок картонні кепки, аби заховатися від палючого сонця.

























 




Коментарі