Людина, яку знав увесь світ

Українська література дуже глибока та багатогранна. Кожен письменник чи поет доповнював (і продовжує доповнювати) її новими творами, що надовго залишаються в серцях читачів. Одним із таких був і видатний український письменник та громадський діяч – Михайло Коцюбинський. Завдяки його напрацюванням українська література поповнилась творами у стилі психологічної прози та неоромантизму. Михайло Михайлович народився 17 вересня 1864 році у Вінниці (у той час Подільська губернія) у родині дворян. Освіту здобув спочатку у початковій школі (місто Бар), потім у духовному училищі у Шаргороді. На жаль, через скрутне фінансове становище майбутній письменник не зміг завершити навчання. Він підпрацьовував приватними уроками і паралельно продовжував займатися самоосвітою. Був високоосвіченою людиною і читав дуже багато. Знав дев’ять мов. Його називали Сонцепоклонником і Соняхом, бо над усе любив сонце, квіти і дітей.  Перші його твори не були успішними. А його найвідоміші праці – “Тіні забутих предків”, “Fata Morgana” та “Що записано в книгу життя” – вийшли лише через багато років після початку письменницької діяльності.

Пройшли десятиріччя, минуть, напевне, віки, а творчість Коцюбинського, як світла зоря, сяятиме над нами вічно, облагороджуючи душу... Вічна слава його життю, вічна слава його таланту… » Андрій Малишко

 До дня народження письменника, в бібліотеці пройшла презентація книжково-ілюстративної виставки «Людина, яку знав увесь світ», яка розкриває тему творчості та життєвий шлях Михайла Коцюбинського.




Коментарі