Письменник не той, хто багато пише, а той, кого багато читають

 


Всесвітній день письменника - професійне свято, яке відзначається 3 березня. Повна назва цього свята - Всесвітній день миру для письменника. І хоча професія письменника з'явилася багато століть тому, майстри слова отримали своє свято лише у 1986 році на засіданні 48-го конгресу Міжнародного ПЕН-клубу. Відтоді Всесвітній день письменника відзначається 3 березня. 
Роль письменника в суспільстві дуже важлива. Письменник - це очі, думки та совість суспільства. Навіть ті, для кого читання не є улюбленим дозвіллям, мають справу з літературними творами, адже сценарій до фільму, стаття в журналі або в газеті - це також результат праці письменника. 
З нагоди Всесвітнього дня письменника колектив бібліотеки підготував та провів літературно-мистецький вечір "Письменник не той, хто багато пише, а той, кого багато читають", на який були запрошені вінницькі поети (Людмила Качуровська, Світлана Сирена, Олег Крушельницький, Аліса Іванова, Тетяна Ліщишина). Під час заходу гості нашого свята обмінювалися власними літературними творами різнопланової тематики. Поети підтримували один одного оплесками та добрими словами. Сьогоднішня зустріч творчих людей пройшла цікаво та натхненно, за душевними розмовами у затишній та доброзичливій атмосфері.










Коментарі