Все буде АРТ!


   За даними МОЗ, психологічні наслідки війни, зокрема і посттравматичний стресовий розлад, позначатимуться на нашому психічному стані ще принаймні 7-10 років після закінчення війни.
   Стрес — це реакція організму на щось, що перевищує його можливості. Це реакція природна. Коли вона тимчасова, ми справляємося з подіями і далі продовжуємо спокійно жити. Але коли ми говоримо про воєнний стан, йде постійний вплив різноманітних факторів стресу на життя людей. Це може бути небезпечно, тому що наша психіка виснажується. Ми не можемо жити в постійному стресі, тому що перестаємо адекватно справлятися з життєвими викликами. Можна заробити психічні розлади широкого спектру — від депресії до більш серйозних захворювань. 
    Чим послабити постійний стрес?
    Можна насправді рятуватися тим, що вам подобається. Для когось таким рятівним колом можуть бути солодощі, для когось — спорт або улюблена робота чи хобі, благодійність.

  Для наших користувачів таким рятівником став майстер-клас з арт-терапії, який пройшов у бібліотеці. Під арт-терапією зазвичай йдеться про терапію образотворчим мистецтвом з метою аналізу та позитивного впливу на психоемоційний стан людини.









Коментарі