Фантастичний світ

   Дракон є найдавнішим символом, який ми зустрічаємо практично в усіх міфологіях. Він символізує таїну життя, в якому переплетені добро і зло, життя і смерть, вічне і плинне. Його символізм має амбівалентний характер: він може бути солярним і місячним, чоловічим і жіночим, добрим і злим.

   Об’єднуючи у своєму образі риси різних тварин — крила птаха, лапи тигра, шию змії, роги оленя, дракон символізує єдність чотирьох стихій. Він живе у надрах землі або глибинах вод, літає у повітрі та дихає вогонем. Але частіше дракон зображується як комбінація птаха і змії, небесного і земного. 

   Фантастичний світ, у якому живуть дивовижні дракони, відтворили на своїх малюнках учні відділення образотворчого мистецтва Вінницької дитячої школи мистецтв. Цю чудовезну виставку маємо за честь презентувати у нашій бібліотеці. Безмежно вдячні за організацію, підготовку та відкриття виставки  Світлані Анатоліївні Жуковій - викладачу образотворчого мистецтва, та адміністрації вищезгаданого закладу! Виставка діятиме впродовж лютого!



























 

Коментарі