Крути! Крути! Мужність і посвята, вірність, що міцніша понад смерть!


  В ці січневі холодні дні українці вшановують пам'ять усіх героїв Першої української революції  1917-1920 рр. Та сьогодні, 29 січня, Україна відзначає 106-ту річницю великої звитяги під Крутами, де кілька сотень юнаків, які вперше взяли до рук зброю, зійшлися в нерівному бою з кількатисячним більшовицьким військом, аби захистити свою землю, свою молоду незалежну державу, свою незалежність. 
  Нині легендарні Крути мають для кожного свідомого українця подвійний вимір. Адже минуло більше ста років, і вже наше покоління зійшлося у нерівній битві все з тим же ненажерливим, аморальним, брехливим, жорстоким і підлим ворогом. Та зараз, як ніколи, Україна має шанс раз і назавжди з цим покінчити, аби наші правнуки не змушені були знову брати до рук зброю і захищати своє право на життя.
  З приводу цієї важливої дати, у бібліотеці відбулася історична година "Крути! Крути! Мужність і посвята, вірність, що міцніша понад смерть!". А після заходу присутні переглянули фільм "Крути. Нескорені". Історія про молодого хлопця, одного з кількасот, що вийшов проти 4-тисячної армії Муравйова. Григорій Піпський – не вигаданий герой, він - історична постать.





 

Коментарі