Китай разом з нами пізнавай!


Китай і Україна, Україна і Китай... Ці дві країни започаткували своє знайомство ще у часи існування Київської Русі завдяки відомому Великому шовковому шляху, який частково проходив територією нашої держави. З тих пір минуло багато часу і сьогодні Україна та Китай мають більш глибокі та всебічно розвинуті стосунки. Йде постійний культурний обмін між нашими народами. Письменники, артисти, науковці обмінюються досвідом під час візитів, влаштовуються культурні виставки, найвідоміші твори обох держав виходять у перекладі.
2019 рік оголошено роком Китаю в Україні. З цієї нагоди в бібліотеці була проведена година спілкування "Китай разом з нами пізнавай!", на яку ми запросили студента факультету іноземних мов ВДПУ ім. М. Коцюбинського Лі Є та учнів 8-Б класу ЗШ № 12.
Лі Є розповів про свою країну, своє рідне місто Харбін, традиції та культуру Китаю. Учні переглянули відеоролик "15 цікавих фактів про Китай" з коментарями нашого гостя. Особливо дітям сподобалась пісня "Друг" та вірш Т. Г. Шевченка "Заповіт", які Лі Є виконав китайською мовою.
















Коментарі