Миколай іде - свята веде


Ось і настало одне із самих бажаних для дітвори свят - День пам'яті Святого Миколая Чудотворця, архієпископа Мір Лікійських. Тепер місто Міри в Лікійській області Малоазійського півострова називається Дембе і знаходиться на території Туреччини.
Майбутній святий народився близько 260 року в знатній сім'ї, був вихований у християнській вірі та славився з малих літ своїм побожним життям. Святий Миколай запам'ятався своїм служінням людям. Одним із найвідоміших його діянь став випадок з трьома вузликами золота, які він таємно підкинув у дім бідного чоловіка, щоб урятувати його трьох доньок від продажу у дім розпусти і влаштувати їх долю.

Не менш відомим діянням святого є порятунок несправедливо осуджених від страти. Відомі чисельні випадки коли святий Миколай допомагав нужденним, рятував подорожуючих на суші і на морі. Він швидко з'являвся там, де потрібна була допомога. І сьогодні він приходить до тих, кому необхідне його заступництво. Його чудес не злічити. Усе життя Миколая Чудотворця було сповнене любов'ю до ближнього. Навіть смерть не зупинила його благородних справ, його чудеса звершаються і сьогодні, тому Святого Миколая Чудотворця шанують на Сході та на Заході, християни та мусульмани.

В бібліотеці існує добра традиція в день пам'яті Святого Миколая влаштовувати для наших відвідувачів свято. Ось і сьогодні вихованці гуртка "Умілі ручки" підготували для присутніх святковий ранок з віршами. піснями та солодощами. Захід завершився переглядом мультфільмів.






Коментарі