Сорочку мати вишила мені ...


Вишивання сорочок з давніх давен органічно увійшло в життя народу, воно втілює в собі всі його естетичні принципи, ідеали добра та краси, прагнення до довершеного та витонченого. Наш народ ставився до вишиванки як до святині, вони передавалися з покоління в покоління, з роду в рід, береглися як реліквії. Символічний образ сорочки-вишиванки часто зустрічається в народних піснях. Вишиванка - це символ здоров'я та краси, щасливої долі й родової пам'яті, порядності й чесності, любові та святковості; крім того, вишиванка - це ще й оберіг.
Саме цій темі були присвячені сьогоднішні "Мистецькі вихідні". З розповіді бібліотекарів діти дізнались про історію української вишиванки, її значення у подальшому житті людини, впродовж усього життєвого шляху ...
Корисною виявилась сторінка цікавих повідомлень, з якої діти дізналися про серпневі свята у церковному календарі (Пророка Ілії та рівноапостольної Марії Магдалини).
Особливо сподобався дітям майстер-клас, під час якого вони власноруч малювали українські вишиванки та на свій смак прикрашали їх орнаментами, за які діти отримали призи від ТМ "Ласунка" та смачне морозиво.





















Коментарі